שיחות ממקורות מפוקפקים, אשר מציקים לנו עם הצעות שיווקיות למיניהן, אינן מטרד חדש. אנשים לא מעוניינים לקבל שיחות שכאלו, אך נראה שזה לא מפריע לאותם עסקים המקבלים את המספרים שלנו ועובדים קשה על יצירת קשר איתנו. כדי להתמודד עם העניין, יש מאגר של הרשות להגנת הצרכן שמטרתו להגן על הפרטיות והשקט של צרכנים – “מאגר אל תתקשרו אליי". מהו מאגר הזה, ומהי השפעתו על העסק הממוצע? כל התשובות לשאלות האלו והמידע שאתם צריכים לדעת בנושא נמצאים במאמר שלפניכם.
מטרד השיחות הבלתי רצויות
עסקים רבים מנצלים את מאגר מספרי הטלפון שברשותם כדי לנהל שיחות יוצאות שמטרתן שיווק ומכירה, בין שמדובר בלקוחות קבועים או בלקוחות פוטנציאליים שלא הביעו עניין. גם עסקים לגיטימיים ומכובדים עורכים שיחות שיווק בסגנון הזה מסיבות כאלו ואחרות. אך לאחרונה נכנסה לתוקף רגולציה חדשה, אשר מאפשרת להטיל על עסקים קנס במקרה שבו הם מתקשרים לאדם בטלפון ללא הסכמתו המפורשת, ובעצם מטרידים אותו. במרכז העניין נמצא מאגר מספרי טלפון שמנהלת הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה. המאגר ידוע כמאגר "אל תתקשרו אליי", והוא כולל בפשטות מספרי טלפון שבעליהם הנוכחיים מבקשים שלא לקבל אליהם שיחות שיווקיות. באמצעות המאגר הזה, עסקים יכולים לדעת לאילו מספרים אסור להם להתקשר במטרה לנהל שיחות שיווקיות. האיסור להתקשר למספרים אלו אינו מוחלט, ויש לכך כמה חריגים שגם אותם חשוב שעסקים יכירו. למשל, עסק יכול לנהל שיחה עם מספר המופיע במאגר אם לקוח קיים ביקש שיחזרו אליו, או פנייה שיווקית בנוגע ל"עסקה מתמשכת” ולגביה, כל עוד היא נערכת בתקופת העסקה.
ההשלכות של הפרת החוק
החוק הרלוונטי למאגר "אל תתקשרו אליי" מתבטא במנגנון יישום פשוט יעיל מאוד של הגדרת החוק והעונש הניתן למי שמפר אותו. אנשים יכולים להוסיף את פרטיהם למאגר במהירות ובקלות רבה. לאחר מכן, אם הם בכל זאת מקבלים שיחות במספרים הרשומים במאגר, הם יכולים להגיש תלונה בקלות לרשות להגנת הצרכן. עסקים המפרים את החוק החדש עלולים לקבל קנס כספי של עד 46,080 ש"ח, והפרות חוזרות עלולות להביא לקנס בגובה של פי שלושה מכך. כמו כן, העסקים האלו עלולים לגרום לפרסום שלילי שלהם, בייחוד במקרים שבהם יש תלונות חוזרות על השיחות שלהם. כפי שעסקים צריכים לעמוד בכל החוקים הקשורים להתנהלות השוטפת שלהם כמו הפקת חשבונית עסקה או דיווח לרשויות המיסים, הם צריכים גם להכיר את החשיבות של המאגר ולפעול לפי החוק כדי להימנע מהטרדת צרכנים שאינם מעוניינים בשיחות שלהם.
מה עסקים צריכים לעשות כדי להימנע מהפרת החוק?
גם עסק שאינו מעוניין ואינו נוהג להטריד את לקוחותיו עלול שלא בכוונה להתקשר למספר הנמצא במאגר "אל תתקשרו אליי" ולקבל תלונה על שיחות ספאם. אז מה עושים בנידון? העניין הבסיסי שנחוץ לדעת הוא שאסור להתקשר למספרים אשר רשומים במאגר. אם היקף השיחות היוצאות שלכם קטן במיוחד, הסיכוי שתתקשרו למספר הנמצא במאגר הוא כנראה די נמוך. עם זאת, אם אתם מתמודדים עם היקף לקוחות רחב ומאגר מספרים גדול, תצטרכו פתרון ייעודי ויעיל להימנע מהפרת החוק, כדי לחסוך מכם את הטרחה המתמדת של בדיקת מספרים מול המאגר, הזמן הכרוך בבדיקה זו וגם כדי להימנע מטעויות. המרכזייה הוירטואלית של Voicenter כוללת בין תכונותיה הרבות גם מענה לנושא מאגר "אל תתקשרו אליי". המערכת יודעת לבדוק באופן אוטומטי את המספרים שאליהם אתם מעוניינים לחייג. לשם כך, אין זה משנה כיצד נערך החיוג – אם זה באמצעות החייגן האוטומטי של המערכת, דרך חיוג ידני מטלפון מסוג כזה או אחר או באמצעות חיוג בלחיצה מהמחשב (Click to Call). אם מספר מזוהה כרשום במאגר, אפשר לחסום את השיחה או לספק התראה לנציג החברה שמתכוון להתקשר.
לסיכום
הרשות להגנת הצרכן הקימה מאגר שמטרתו לספק לצרכנים את השקט והפרטיות המגיעים להם, ולמנוע מעסקים להתקשר אליהם למטרות שיווקיות במסגרת החוק. כדי שתוכלו להימנע ביעילות ובאופן אוטומטי משיחות העלולות לגרור קנסות כספיים גבוהים, תוכלו להשתמש במרכזייה כמו של Voicenter הדואגת בשבילכם לפתרון יעיל לבדיקת המספרים אל מול המאגר הקיים.