מבן גוריון ועד למנדט הבריטי: הגיע הזמן להכיר את שדות התעופה של ישראל

מדינת ישראל היא מדינה קטנה אבל ברבות השנים ועם פתיחת השמיים, החלו להיפתח בישראל נמלי תעופה קטנם וגדולים. בשנים האחרונות החלו מקבלי ההחלטות לקדם נמל תעופה חדשה וזאת לאור הצורך הדחוף בפתיחה של נמלי תעופה שיצליחו לשרת את ציבור הנוסעים שנמצא במגמת עלייה. אם אתם חובבים תעופה, הסקירה הבאה אותה נציג אודות נמלי התעופה עוד מהקמת המדינה ועד היום מהווה הזדמנות מצוינת להעמיק את הידע, ולטוס למרחקים, תלוי מהיכן אתם נוסעים:

שדה קרני

מעטים מאזרחי ישראל יודעים כי נמל התעופה הראשון אשר הוקם כאן בישראל נקרא שדה קרני. הנמל הוקם בשנת 1924 ופעל עד לשנת 1937. בתחילת הנמל פעל בעבור הצבא הבריטי ששלט בישראל ובתוך זמן קצר הפך השדה לנקודת ציון משמעותית ואף זכה לכינוי "פנינת הכתר" בעבור הבריטים. ברבות השנים החלו יותר ויותר חברות בינלאומיות לפעול בשדה ובהתאם לכך החל הנציב הבריטי סר ארתור ווקופ על צורך בהקצאה של שטח נוסף בעבור שדה תעופה. תוך זמן קצר אותר שטח שהוקצה לטובת ההקמה – שדה התעופה בן גוריון אשר פועל עד היום כשער הכניסה והיציאה של מדינת ישראל. השדה נסגר, וכבר לא נמצא בפעילות.

מבן גוריון ועד למנדט הבריטי: הגיע הזמן להכיר את שדות התעופה של ישראל

שדה התעופה בן גוריון

נמל התעופה בן גוריון תוכנן והוקם ע"י השלטון הבריטי. השדה הוקם בשנת 1937 וכונה בתחילה "שדה התעופה וילהלהמה" ע"ש המושבה הטמפלרית שכיום נקראת בני עטרות שעל אדמתה הוקם שדה התעופה. ב 24 לנובמבר 1948 נפתח שדה התעופה כשדה התעופה הרשמי של מדינת ישראל, ומאז ועד היום נחשב לשדה התעופה הגדול והעמוס ביותר בישראל. בשדה התעופה בן גוריון פועלות כ 140 חברות תעופה בינלאומיות ובשנת 2019 נשבר שיא כל הזמנים במספר הנוסעים והנכנסים. אולם, בעקבות נגיף הקורונה שדה התעופה השבית את פעילותו באופן זמני, אולם מאז הצליח להתאושש.

שדה התעופה חיפה

נמל התעופה בחיפה נחנך בשנת 1934 ע"י השלטון הבריטי. בתחילה, השדה שימש את הצבא הבריטי כמו גם את חברות הנפט הגדולות בעיראק אולם החל משנת 1936 החלו להפעיל טיסות סדירות ליעדים כמו מצרים, קפריסין ואפילו יעדים באירופה כמו למשל איטליה. בשנת 1940 הופסקו הטיסות בעקבות מלחמת העולם השנייה אבל בשנת 1948 ועם סיום השלטון הבריטי הועבר השדה לעיריית חיפה.

שדה תעופה רמון

שדה התעופה החדש הוקם בכניסה לעיר אילת והוא נקרא ע"ש של האסטראונט אילן רמון ובנו אסף רמון. השדה משרת את תושבי אילת והסביבה וכן משמש להפעלת טיסות סדירות מהעיר לתל אביב ולערים נוספות כמו חיפה. הוא נחשב לאחד השדות המתקדמים בישראל, הן בשל הטכנולוגיה שהוטמעה והן בשל הצפי לגידול במספר הנוסעים, כתוצאה מטיסות מאירופה שיחלו לפעול כבר השנה.

נגישות