צריכים ספק אינטרנט? אלו הטיפים שיעזרו לכם לבחור בחוכמה

ספק אינטרנט

כולם זקוקים לספק אינטרנט טוב. אתרי תיירות, תיירים, מי שמתכנן טיול – הכול מתחבר לרשת האינטרנט. כיצד בוחרים היטב בספק כזה? הטיפים הבאים, יסייעו לכם לבחור ספק בחוכמה:

גם ספק חיבור וגם ספק תשתית

ראשית, נזכיר שמה שאתם זקוקים לו בפועל, זה גם ספק חיבור לאינטרנט וגם "ספק תשתית". כלומר, שני סוגי ספקים שונים, אם כי ניתן לקבל זאת לעתים גם מספק אחד. בתור ספק אינטרנט Itc למשל מציעה גם וגם. תזכורת קצרה לגבי שני המונחים האלה, עבור מי שלא מכיר או עדיין מתבלבל בניהם: "ספק אינטרנט" = ISP =  Internet Service Provider והוא מחבר אתכם מעצמו, אל רשת האינטרנט הבינלאומית. "ספק תשתית" הוא ספק אשר מחבר אתכם מהיכן שאתם נמצאים (למשל מחשב PC במשרד בתל אביב), אל ספק האינטרנט. ככה זה בישראל, בינתיים לפחות. אגב, בעולם הפיצול הזה בהחלט לא מקובל.

לגלוש באופן בטוח

מה אתם עושים, בכדי לאבטח את הגלישה שלכם ברשת האינטרנט? יש פתרונות רבים לכך. האם ספק האינטרנט שלכם מציע משהו בתחום זה? למרות שהיא ספקית אינטרנט  itc מציעה גם שירותי עזר לאבטחה. שירות אנטי ספאם iGuard, אותו תוכלו לנסות בחינם למשל שלושים יום, הוא שירות כזה לדוגמה. זהו למעשה שירות של סינון תכנים. הוא נועד במקור לצמצם חשיפה לתכנים בלתי ראויים, אך מסוגל לסייע גם בצמצום חשיפה בכלל, לתכנים מסוכנים. יש סוגי קבצים שהם מסוכנים יותר מאחרים. יש כמובן אתרים ספציפיים, שידועים כמפוקפקים וחלק נגוע בנוזקות. באמצעות שירות מסוג זה, ניתן להגדיר כללי סינון שונים, אשר יצמצמו אפשרות גישה לאתרים ולתכנים כאלה. חשוב לציין, שתכנים "לא ראויים" ונוזקות, נמצאים פעמים רבות באותם אתרים ולא במקרה. מושכים אליהם אנשים באמצעות תכנים כאלה וכשהם נכנסים לאתר, הם "אוכלים אותה". משמע – האתר מוריד למחשב שלהם נוזקות או מתחכם בשיטות אחרות.

לגלוש באופן פרטי

בהמשך לנושא האבטחה, אם כי לא בדיוק אותו דבר, ישנו נושא הפרטיות באינטרנט. פתרון קלאסי לכך הוא רשת פרטית וירטואלית – Virtual Private Network. דבר אשר גם אותו ITC מציעה אגב. במה מדובר? VPN יוצר מעין ערוץ תקשורתי פרטי עבורכם, על גבי התקשורת הרגילה לאינטרנט. כלומר, שוכרים חיבור אינטרנט וניתן להוסיף לכך גם שירות VPN. בעזרת שירות כזה, התקשורת שלכם תהיה מוצפנת ומאובטחת בדרכים נוספות. בשביל מה זה טוב? מבחינת עסקים, הדבר מסייע לצמצום סיכוני ריגול תעשייתי. קחו בחשבון, שלהאקרים יש גישה ישירה אליכם – הרי הם מחוברים לאותה רשת שאתם מחוברים אליה. כלומר, לרשת האינטרנט! אבל הם לא מחוברים ל-VPN. זה מבחינתם אמור להיות אזור "חשוך". בלתי נגיש. נכון, יש פטנטים לעקוף כל מיני הגנות, אבל כל הגנה עדיפה על חוסר הגנה.

מה עוד הספק מציע?

כדאי תמיד לבדוק, מה עוד מציע ספק האינטרנט? אולי תגלו שם דבר מה נוסף, אשר שימושי עבורכם. דוגמה לכך,

אנו רואים שוב מהיצע של ספק itc, אשר מציע שירות כתובת IP קבועה. במהירות 100 מגה, 200 מגה ו-500 מגה וללא צורך בחייגן, תוכלו לקבל כתובת סטאטית למחשב שלכם. בשביל מה זה טוב? יש לכך שימושים רבים, כולל עבור משחקי מחשב ברשת או שליטה מרחוק על מצלמות אבטחה. עסקים יכולים להשתמש בכך, עבור חלק ממטרות אלה וגם עבור מטרות נוספות. כגון שיתוף מדפסת רשת.

לסיכום

לפני בחירת ספק אינטרנט, כדאי לעצור ו"לעשות חושבים" וגם לנצל טיפים כמו אלה שפירטנו.

נגישות