והדרת פני זקן: עמותת עזר מציון מסייעת לקשישים ותומכת בהם

אוכלוסיית הקשישים במדינה היא אוכלוסייה גדולה למדי, אשר יש לה את האתגרים במיוחדים משלה. זאת, לצד אתגרים כלליים של אוכלוסיות אחרות, כגון מצב כלכלי מאתגר. מי מסייע להם? בין גופי ההתנדבות הרבים שבמדינה, בולטת במיוחד עמותת עזר מציון, כגורם אשר מסייע לקשישים בדרכים שונות. בואו נראה כיצד היא עושה זאת.

 אתגרי הגיל השלישי 

קשישים מתמודדים לעתים עם לא מעט מצבים מורכבים, כאשר המשפחות לא תמיד יכולות לעזור באופן מלא. אלה למשל מצבים לא קלים מבחינה כספית, מבחינה בריאותית או מהבחינה החברתית עם נושא הבדידות. לעתים ישנה גם יכולת קוגנטיבית מידרדרת, אשר מוסיפה ומסבכת את התמונה. מצבים שונים אלה, מגיעים פעמים רבות ביחד ובמקביל, באופן אשר מטיל עומס כפול ומכופל. כתשובה לכך, זמינים שירותים שמציעים גופי סיוע שונים, כמו הדוגמה שעליה אנו מדברים הפעם – עמותת עזר מציון. בין השאר, ניתן לקבל סיעוד ותמיכה בקשישים מעמותת עזר מציון, מסוגים שונים ובהתאם לנסיבות. סיוע כזה, משלים את הסיוע אשר מספקות הרשויות השונות, אשר המשפחה נותנת לקשישים ככל יכולתה וכמובן את מאמציהם של הקשישים עצמם. מי היא עמותה זו?

עזר מציון במבט מהיר

עמותת עזר מציון היא גוף וותיק מאוד בנוף ההתנדבות המקומי – העמותה הוקמה בשנת 1979. בהגדרה כללית, פעילותה מתארת כסיוע פרא-רפואי לחולים ומוגבלים. בית עזר מציון בבני ברק, הוא מרכז הפעילות הגדול והידוע שלה. אך פעילותה מתפרשת למעשה על פני כל הארץ, עם כ-40 סניפים שונים ומוקדי פעילות, אשר ממוקמים ב-25 מהערים בארץ. עזר מציון מפעילה באופן שוטף כ-10,000 עובדים וכן כ-30,000 מתנדבים! מלבד סיוע לקשישים (עליו נרחיב מייד), היא מציעה סיוע לאוכלוסיות רבות נוספות. בהקשר ילדים חולי סרטן, בריאות הנפש, תרומות מח עצם ועוד.

 

 

מה היא מציעה לקשישים?

האגף לסיעוד ותמיכה בקשישים של עזר מציון והארגון בכלל, מציעים את הסיוע הבא:

  • פרויקט חי"ל (חיים לשנים) – אשר נועד להעלות מודעות לבריאות אצל בני הגיל השלישי. הדבר מושג באמצעות סדנאות בנושאים חשובים שונים, בהם תזונה, התמודדות עם הפרעות שינה, שימוש בתרופות, מניעת תאונות בבית, ביצוע פעילות גופנית ועוד.
  • בדיקות מניעתיות – ביצוע בדיקות מניעתיות שונות, כגון בדיקת שמיעה, בדיקת ראייה ובדיקת שיווי משקל.
  • עבור חולי אלצהיימר ומשפחותיהם – פרויקט "קשרים וכישורים" אשר מיועד לשימור מיומנויות אצל חולי אלצהיימר. הכוונה וייעוץ לבני משפחה שמטפלים בהם, טיפול רגשי עבור בני המשפחה, ייעוץ לגבי מיצוי זכויות מול הרשויות ועוד.
  • מועדונית לקשישים בפתח תקווה – כולל מפגשים שונים, הרצאות וסדנאות, פעילות גופנית, אירועים לחגים ואף ארגון טיולים ומסיבות. המקום מציע גם אפשרות של הסעה הלוך וחזור.
  • מטפלים לזכאי חוק סיעוד – מתן שירותי סיעוד וסיוע לקשישים שזכאים לכך, באמצעות מטפלים מיומנים ומסורים ועובדים זרים 24 שעות ביממה (התשלום לעובדים הזרים הוא בתעריף אחיד).
  • סיוע לניצולי שואה – שעות סיעוד לניצולי שואה, כולל זיהוי צרכים וגיבוש "סל שירותים" שמוענק לניצולים בביתם וכן מפגש שבועי עם תומך. בבני ברק פועל גם מועדון קפה בריטניה, שהוא מפגש חברתי שבועי לניצולות שואה. במסגרתו, ישנה פעילות גופנית מתאימה וכן מבחר תוכניות לקידום הבריאות, טיולים ומסיבות.

כמו כן, קשישים נהנים משירותים כלליים של העמותה, כגון השרות הבולט של השאלת ציוד רפואי ושיקומי וכן מרכז הידרותרפיה ושיקום.

לסיכום

היכרות עם עמותה כזו ושירותיה, עושה לעתים הבדל גדול בחיי אנשים. בהקשר סיוע לקשישים, בהחלט מומלץ להכיר את עזר מציון ולהיעזר בשירותיה המיוחדים.

נגישות