לא שוכחים לחגור חגורות בטיחות: 5 עבירות התנועה הנפוצות ביותר בישראל

אם יצא לכם אי פעם לשכוח לחגור חגורת בטיחות או לא לתת זכות קדימה להולכי רגל, המאמר הזה מיועד עבורכם. מה הן 5 עבירות התנועה הנפוצות ביותר? מתחילים.

לא חוגרים חגורות

מי מאיתנו לא שכח לחגור חגורת בטיחות לפחות פעם אחת בחייו? איזה הורה לא התווכח עם ילדו על הצורך בחגורת בטיחות? מצד אחד, כולנו מבינים את החשיבות של חגורות בטיחות. אבל מצד שני, לפעמים זה מסורבל ולא נוח. חשוב להבין שהחוק מחייב את כולנו (למעט חריגים בודדים, כמו חיילים הנוהגים ברכב צבאי בעת נסיעה בשירות קרבי) לחגור חגורות בטיחות. חובה זו חלה על כל הנוסעים ברכב, כלומר הנהג וכל נוסעיו! לכן, אם נוסע כלשהו ברכב אינו חגור חגורת בטיחות, יש להודיע ​​הן לנוסע והן לנהג. באתר של אסק רלב"ד תוכלו למצוא את כל המידע הרלוונטי על עבירת התנועה הזו ועל עוד עבירות התנועה הנפוצות.

נוהגים במהירות מופרזת

נהיגה במהירות מופרזת היא עבירת תנועה נפוצה ומסוכנת מאוד. נהג דוהר עובר על חוקי התעבורה ומעמיד את עצמו, את נוסעיו ואת נוסעי כל המכוניות הנוסעות בדרך זו בסיכון רב. בנוסף, משטרת ישראל משתמשת בציוד מתקדם לביצוע אכיפת חוק רבה כמו מצלמות במעגל סגור, מצלמות תנועה וכו'. על סמך הבדיקות שבוצעו, מספר הדיווחים המתקבלים רק גדל עם השנים, כאשר מדי יום מתרחשות תאונות רבות בכביש בעקבות עבירת תנועה כזו או אחרת. אגב, המהירות המותרת בכבישים עירוניים היא 50 קמ"ש, אלא אם יש שלטים חריגים המאפשרים מהירות שונה. נהגים שייתפסו נוהגים במהירות של 20 קמ"ש מעל המהירות המותרת ייקנסו ב-250 שקל.

 

 

שימוש בטלפון

על פי תקנות התעבורה, טלפון נייד הוא מכשיר המשמש לתקשורת ובעל לחצני חיוג. החוק אוסר על החזקה ושימוש בטלפונים סלולריים ועל קריאה ושליחה של הודעות טקסט (SMS) בזמן שהרכב בתנועה, אך מותר להשתמש רק בדיבורית.

על פי חוקי התעבורה, דיבורית היא מכשיר בטלפון סלולרי המאפשר שימוש בטלפון הסלולרי מבלי להחזיקו ביד. כדי להימנע מאחיזה בטלפון, יש להניח אותו ברכב בצורה יציבה כדי למנוע את נפילתו.  נגיעה בטלפון לצורך מענה לשיחה, הפעלת ווייז וכדומה ושימוש בטלפון לביצוע שיחות כלשהן תוך כדי נהיגה, היא עבירה על הפקודה אם הטלפון אינו ממוקם באופן שימנע את נפילתו.

נהיגה בשכרות

נהיגה בשכרות היא אחת מעבירות התעבורה החמורות ביותר, ובתי המשפט נוטים להטיל עונשים מחמירים על נהגים שיכורים. הסיבה לכך היא שמחקרים הראו קשר ישיר בין נהיגה בהשפעת שכרות לתאונות דרכים. בשנים האחרונות אנו עדים לעלייה במספר תאונות הדרכים בישראל עם מעורבות אלכוהול בזמן נהיגה. שתיית אלכוהול הפכה לנורמה בכל מקומות הבילוי לנוער, אירועים משפחתיים ועוד. חשוב לציין שהשפעות האלכוהול מתחילות בריכוזים נמוכים, ולא כפי שנהוג לחשוב שנהגים מאבדים שליטה על התנהגותם רק לאחר שתייה מרובה.

אי מתן זכות קדימה להולכי רגל

המשטרה הגבירה את האכיפה של עבירות תנועה אלו, ובתי המשפט נוטים להחמיר את העונשים מכיוון שפשעים אלו הם גורם מרכזי לתאונות דרכים. העונשים על אי מתן זכות קדימה תלויים בנסיבות המקרה הספציפי ובתוצאות הפשע. העונשים יכולים לנוע בין קנסות, שלילת רישיון נהיגה, או אפילו מאסר בפועל.

לסיכום,

אלה 5 עבירות התנועה הנפוצות ביותר בישראל ואם אתם רוצים לשמור על עצמכם ועל משתמשי הדרך האחרים, אנחנו ממליצים לכם להימנע מהן ולעשות הכל על מנת להתרכז אך ורק בנהיגה.

נגישות