מהניירת ועד לענן: פעם היו ארכיונים, היום עסקים מבצעים אחסון ענן

החברה האנושית עושה שימוש במידע בהיקפים אדירים. למעשה, מאז ומתמיד המידע היה חשוב ביותר ורב היקף והאתגר הגדול, היה למצוא פתרונות יעילים לטיפול בו. אחד הפתרונות היעילים ביותר בהקשר זה כיום, הוא האחסון בענן. מה מיוחד באחסון מסוג זה? כיצד זה עובד מאחורי הקלעים? ומה היא הדרך המומלצת לבחור ספק לאחסון ענן?

אחסון בענן – זול, פשוט ובכל היקף

אם לתמצת את הסיבה שבגללה אחסון ענן פופולארי מאוד כיום, ניתן לתאר זאת כך: זהו שירות זול ופשוט, אשר מאפשר לכם לאחסן בקלות כל היקף מידע מבוקש. כל זאת, מציג שיפור גדול כל כך ביחס לעבר, שהצלחת מודל זה בכלל לא מפתיעה. עסקים רבים וגם משתמשים פרטיים, עושים בכך שימוש נרחב. GNS היא חברה גדולה שנותנת שירותי אחסון ענן ובאתר שלה ניתן להתרשם ממה ששירות כזה מציע. כפי שתראו בו, שירות מסוג זה פותר אתגרים רבים ומציע תכונות שימושיות מגוונות. כך שזו היא בשורה התחתונה "חבילה" של יכולות, אשר משתלמת מכל ההיבטים החשובים. ניתן להשתמש בכך כצורת האחסון העיקרית או לצד אחסון בשיטות אחרות. מה שבטוח, הוא שעסק מודרני לא יכול להרשות לעצמו שלא לדעת על כך.

בפרספקטיבה היסטורית

הגדולה של שירותי הענן ושל שירותי ענן לאחסון באופן ספציפי, בולטת במיוחד כאשר חושבים על התפתחות נושא זה לאורך ההיסטוריה. אנשים רגילים כיום כדבר שבשגרה, לאחסן מידע רב על כוננים קשיחים במחשב ועל התקני אחסון ניידים אשר מתחברים בממשק USB. היקפי הטקסטים שניתן לאחסן בצורה כזו, יכלו למלא ספריות ענק אם היו מודפסים. אם נלך יותר אחורה בהיסטוריה, לתקופות שבהן עוד לא היו מכונות דפוס, תוכלו לדמיין איך זה היה נראה בהתבסס על פפירוסים למשל. הרבה יותר מסורבל לכתיבה, לאחסון, לשמירה, לאחזור ולניהול. אם כך, המחשוב בוודאי הקפיץ יכולות אלה קדימה, בצורה מהפכנית. הוא הביא איתו מזעור וגם יכולות ניהול מתוחכמות, באופן אוטומטי ומהיר. מחשוב הענן הוסיף לכך יכולת לצרוך אחסון כשרות, מכל התקן מחשוב שמחובר לרשת האינטרנט. נפחי האחסון הזמינים בשיטה זו, אינם מוגבלים מבחינת המשתמש והכל מנוהל ברמה הטכנית מאחורי הקלעים מבחינתו, אצל הספק.

 

 

מחשוב הענן כפלטפורמה

מה שמאפשר כל זאת, הם שירותי הענן. שירותים אלה מהווים כעת מעין הרחבה לפלטפורמת המחשוב של עסקים רבים והם בהחלט מהפיכה היסטורית של ממש. בעבר ראינו בעיקר מחשוב פנימי בעסקים, שהיה לעתים משוכלל ונרחב למדי, אבל בכל זאת מוגבל. מחשוב ענן לעומת זאת, מאפשר להרחיב אותו ככל הנדרש, על ידי הוצאת פעילויות מחשוב לספקים חיצוניים (ספקי שירותי הענן). למעשה, אם לדייק, הוא מאפשר גם להרחיב מערך מחשוב קיים וגם לצמצם אותו. בשני המקרים, פשוט על ידי שימוש בשירותי ענן. במסגרת זו, אין ספק שנושא האחסון תופס תמיד חלק חשוב ונרחב מפעילות המחשוב של כל עסק.

בחירת ספק

בכדי לבחור ספק טוב לאחסון ענן, מומלץ לשים לב לדגשים הבאים:

  • התמחות – התמחות בשירותי ענן מסוגים שונים.
  • התאמה לעסקים – עסקים אשר משתמשים בשירות מסוג זה, יהיו בעלי דרישות גבוהות יותר, מהיבטים רבים. אצל GNS כדוגמה, תוכלו לראות ששרות האחסון מציע סקלאביליות גבוהה ושהוא גם תואם ל-Amazon Simple Storage Service.
  • מוניטין – ספק בעל שם טוב, שתוכלו לסמוך עליו.
  • תשתיות – תשתיות ספק הענן משמעותיות למדי, במיוחד עבור עסקים. לחברת GNS למשל, יש תשתית של 13 חוות שרתים, אשר פרוסות ברחבי העולם. חלקן בארץ וחלקן במיקומים שונים בחו"ל. תודות לכך, החברה יכולה להציע זמני ביצוע ותגובה גבוהים.
  • חבילת השירותים – כל אוסף השירותים שספק זה מציע, מעבר לשירות האחסון עצמו. לעתים, היבט זה יסייע לכם לבצע את הבחירה הסופית בין כמה ספקים טובים.

לסיכום

אחסון בענן הוא אפשרות חשובה ביותר כיום, לכל מי שזקוק לאחסון מידע. או במילים אחרות – לכולם!

נגישות